God morgon mina härliga följare

I helgen var jag på ett så väldigt mysigt café i Hultsfred. Jag tog med min gamla mormor och så besökte vi hennes favoritcafé som hon brukade gå till med sina väninnor. Nu orkar hon sällan gå ut så långa promenader längre, men när hon har en bra dag så brukar vi försöka hitta på något roligt.

Ibland kan det bli att vi går till fiskbilen och köper färska räkor och så gör jag räkmackor till oss. Men i lördags tog vi en liten promenad och satte oss på café. De hade lite gammeldags stil med blommiga små kaffekoppar och så kunde man köpa ett fat med sju sorters kakor, så det gjorde vi. Jag tycker det är viktigt att försöka ta tillvara på tiden jag har med henne, för man kan inte ta för givet att hon finns kvar så länge till.

Mormor och jag har alltid stått varandra nära så hon betyder mycket för mig. Mest tycker jag om när hon berättar historier från när hon var ung, hon var ofta ute och dansade och var nog en riktig killtjusare. Tills hon träffade morfar som blev hennes livs kärlek. Han dog för några år sen, men hon har varit stark och klarat sig själv bra ändå. Jag tror att det är tack vare att hon varit så självständig som ung och hann hitta sig själv innan hon träffade honom. Träffas man som väldigt unga så kanske man skapar hela sin identitet kring vem man är tack vare den man är tillsammans med.

Jag är nog lite lik henne och är glad att jag bott på olika platser och rest en del, men det var också skönt att komma tillbaka hem till Hultsfred. Det här är hemma för mig och det är här jag själv vill bilda familj. Ha nu en fin dag och ta en fika vet jag!